CRISIS: inspiratie of “het water over de schoenen”?

Een crisis kenmerkt zich o.a. dat je door MOET gaan tot het probleem is opgelost. Wat gebeurt er met jou wanneer de eisen die aan je gesteld worden immens hoog en onontkoombaar zijn?

Voor de één betekent dit een periode van nieuwe inzichten, inspiratie en uitdagingen maar voor de ander loopt de spanning zo hoog op dat stress, angsten, slecht slapen of onverklaarbare klachten ontstaan. Crisissituaties zijn bij uitstek een context waarin thema’s zoals in balans zijn, samenhang, regieverlies en de eindigheid van het leven ons enorm kunnen hinderen om effectief en zonder klachten te blijven.

Hoe je op crisissituaties reageert is voor iedereen heel persoonlijk. Hierbij kunnen hardnekkige patronen zich als kwetsbare plekken openbaren en specifieke gedragingen uitvergroten. Dat kan betekenen dat we ons niet meer staande kunnen houden met alléén verstandig nadenken, logica, procedures en processen maar ervaar je dat er meer nodig is.

Dat is het moment om te gaan werken aan het deel, dat je meestal graag “onder de tafel houdt” maar wel essentieel is om verder te kunnen.

HOE?

Via analytische dieptepsychologie, lichaamsgerichte oefeningen en trance leer ik je hoe je ZELF je onbewuste kan benutten om hardnekkige patronen en kwetsbare plekken te verhelpen. Is het niet wonderlijk dat óók jij dit ZELF kán?

Meer hierover kun je HIER vinden

Gedurende de coronacrisis hanteer ik t.a.v. persoonlijk contact de richtlijnen van het RIVM en blijft beveiligde digitale ondersteuning mogelijk.