Ga ik verder als man?…….

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus, wie kent de uitdrukking niet? Verschillen tussen mannen en vrouwen zijn boeiend.

Tiny Rieken vertelde, op haar afscheid als directeur van Rieken & Oomen, werving, selectie en advies, dat er zelfs in de inhoud van een curriculum vitae (CV) verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Wil je zo dicht mogelijk bij de waarheid komen omtrent de kennis en ervaring van een kandidaat, kan je bij vrouwen de inhoud van het document veelal beter 20% “opplussen”. Bij mannen daar in tegen is het advies: “Neem het CV voor 20% “met een korreltje zout”…

Blijkbaar is het verkoopverhaal van mannen beter en kunnen de vrouwen daar van leren.

Dit wordt bevestigd door Monic Bührs in haar training “Stratego voor vrouwen”. Hier komt zij met een oefening voor vrouwelijke ondernemers: Neem als vrouw de elevatorpitch van je onderneming en vervang alles door mannelijk taalgebruik.

Het resultaat voor mijn elevatorpitch:

WAS (de vrouwelijke variant): “Ik benut de superpower van het onder-bewust-zijn zodat organisaties ZELF van A naar B kunnen”

WORDT (de mannelijke variant): “Ik ben hypno-psychotherapeut en gepromoveerd in de geneeskunde. Onder mijn begeleiding worden organisaties zo succesvol dat ze met vlag en wimpel hun concurrenten voorbij streven. Dat doe ik door met lef, inventief en doelgericht het onbewuste van medewerkers in te zetten om bovenmatige resultaten te bereiken”.

Ik zal aan het einde van 2020 laten weten wat het effect  was van mijn “gedaanteverwisseling” op mijn omzet…….. 🙂 Carla