Hypnotherapie in organisaties

Mocht je denken dat we in arbeidssituaties en een zakelijke omgeving alles op basis van ratio en logica kunnen doen?

Het tegendeel is waar. De impact van ons onbewuste op ons gedrag wordt geschat wordt op méér dan 90%, daardoor is de impact van het onderbewustzijn in werksituaties gigantisch. Helaas is dit nog steeds een sterk onderbelicht thema wat voor bedrijven toch aanzienlijke consequenties kan hebben!

Overtuigingen uit de zakelijke markt die ik regelmatig tegenkom zijn in mijn praktijk zijn bijvoorbeeld, dat je altijd moet luisteren naar je meerdere of dat altijd iets moet afmaken waar je aan begint. Maar hoe ga je dan je rol in een zelforganiserend team invullen? Of wanneer hak je dan een knoop door om een project te stoppen omdat het niet leidt tot het gewenste resultaat? Er zijn talloze voorbeelden te noemen waarbij ons onbewuste ons enorm kan hinderen om tot een gewenst resultaat te komen.

Het omgekeerde kan ook waar kan zijn. Worden in een organisatie resultaten niet behaald en merk je dat coaching en training onvoldoende effect heeft? Dan is de kans groot dat hier een hardnekkig onderliggend onbewust patroon aan ten grondslag ligt. De hypnotherapeutisch organisatieontwikkelaar kan in dergelijke gevallen het onderliggende patroon ontrafelen en in de begeleiding van de organisatie de cruciale match maken tussen het bewustzijn (harde resultaten) en het onbewuste (patronen, cultuursaspecten).

Meer hierover heb ik geschreven in mijn laatste artikel in de nieuwe cliënt-verwijzer-werkgever special van de NBVH “Hypnotherapie”. HIER te downloaden.

Natuurlijk kan je ook even contact opnemen als je hier meer over wilt weten via info@4scenergy.nl