Met kerst volkomen nutteloos zijn!

Mijn partner staat in de keuken te koken, ter voorbereiding dat onze kinderen en mijn ouders morgen komen eten. Mijn binnen- en buitenlandse netwerk is volledig in rust. Eén van de weinige dagen in het jaar dat er nagenoeg geen impulsen zijn. In een badjas lig ik, zonder make-up, doelen, targets en verwachtingen van anderen, op de bank.

Ik neem me voor om vandaag eens volkomen nutteloos te zijn en zónder enige toegevoegde waarde de dag door te brengen.

Na jaren zen-training en meditatie lukt het me om op gezette tijden geen gedachten te hebben, maar dit is iets anders, het gevoel er totaal niet toe te doen, dat de wereld en alles er op door draait zónder mij. Mijzelf als het ware even los van dit aardse leven plaatsen. En waarnemen wat er gebeurt………

Los van tijd, lig ik nu op de bank en wat mij opvalt is dat mijn aandacht gaat naar het scannen van mijn lichaam in de context. Hoe voelen mijn voeten, mijn benen, mijn buik, rug, borst, schouders, nek en hoofd nu ik zo, los van de rest van de wereld, lig? Ik laat ook het scannen nu los, samen met mijn eerste voorbijkomende gedachten………..alles los, los van alle problematiek en hectiek van mijzelf en van anderen. Het lukt. En voelt goed.

Na enige tijd hoor ik onze kat, Bacchus, mauwen in een andere ruimte, mijn partner al kokend en luisterend naar de top 2000, hoort hem niet. Hij heeft de deur van de ruimte waar Bacchus zich bevond dicht gedaan en daarmee het dier opgesloten. Als ik niets doe zit het arme dier daar vast nog enkele uren tot het héle kerstdiner is voorbereid…….

Ik merk dat ik mijn contact met het aardse bestaan alweer snel gemaakt heb en sta op om het diertje te bevrijden. Geen idee hoelang mijn moment van volkomen nutteloos zijn geduurd heeft, maar het was niet lang………….

Als after-party van mijn korte reis, gaan er weer gedachten door mijn hoofd over een feedforward van mijn jaarplan voor 2020. Target 1 voor 2020 gehaald. Ik ben er weer. Voelt ook goed.

Dank aan de rest van de wereld voor onze samenwerking en…… ik hou ervan om van toegevoegde waarde te zijn!