Steeds meer organisaties kiezen voor het inzetten van vertrouwenspersonen. Niet alleen uit de wettelijke plicht om ongewenste omgangsvormen te voorkomen, maar vooral om vanuit goed werkgeverschap een fijne werksfeer en een sociaal veilige werkomgeving te creëren voor álle medewerkers. Op korte termijn zal bij wet geregeld worden dat elke organisatie met meer dan 10 werknemers verplicht wordt om een vertrouwenspersoon in de arm te nemen.

Een vertrouwenspersoon draagt bij aan een sociaal veilige en integere werkomgeving. Medewerkers kunnen bij een vertrouwenspersoon terecht als zij worden geconfronteerd met situaties waarin zij ongewenst gedrag ervaren of getuige zijn van integriteitskwesties.

Taken van een vertrouwenspersoon

Carla kan organisaties in de rol van vertrouwenspersoon ondersteunen. Zij heeft hiervoor een Hobéon/KIWA persoonscertificering en staat geregistreerd bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). De certificering is voor u te raadplegen via onderstaande QR code.

Zoek je een luisterend oor , begeleiding en advies bij grensoverschrijdend gedrag? Of wil jij ondersteuning aan een sociaal veilige en integere organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.