Bij hypnotherapie kunnen veel hulpmiddelen in gezet worden om tot inzichten te komen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: familieopstelling, voice dialogue, transactionele analyse, ODC-meting, NLP, geweldloos communiceren, emotioneel reichiaans lichaamswerk, reïncarnatietherapie, muziek, ademhalingsoefeningen, tekentaal, schematherapie etc.

Ook kunnen we gebruik maken van trance. De trance is een hulpmiddel om jezelf geestelijk los te maken van de omgeving en contact te maken met je innerlijke werkelijkheid, je onbewuste.

Is trance eng? Raak ik daarmee de controle kwijt over mijzelf? Kan je me dingen laten doen die ik niet wil?…………………NEE!

Velen van ons ervaren meerdere malen per dag trance en initiëren dit zelf.  Het is een natuurlijk proces. Trance, zelfhypnose, kan je bijvoorbeeld ervaren als je een spannend boek leest, of autorijdt. Je kan dan zo geconcentreerd zijn dat je niet hoort dat iemand je roept, heb je geen besef van tijd of kun je een stuk weg niet herinneren.

De Trance is géén slaap, maar maakt je juist alert. Het brengt focus aan en geeft je extra controle over jezelf. Het is een natuurlijk proces waar je niet bang voor hoeft te zijn en waar je zélf volledig regie houdt zoals bij het lezen van een boek of het autorijden.

Via trance help ik je om door verbeelding, gecontroleerd contact te maken met eerdere belevingen. Deze inzichten nemen we dan mee naar het hier-en-nu. Hierdoor ervaar je controle over jezelf te hebben in het verhelpen van je klachten en het krijgen van energie.